På lördag sparkar den svenska fotbollssäsongen igång, för den 41:a gången i ordningen. Inför premiären har vi tagit tempen på de fem divisionerna, genom fem tränarprofiler. Idag: Division 1 och Lucas5BK Häcken.

Du är en av blott två tränare som har varit i ligan ända sedan starten och borde rimligtvis ha en hel del rutin. Samtidigt blir det här den 29:e(!) raka säsongen för Häcken utanför Allsvenskan. När nu många skriker på Arsene Wengers avgång i Arsenal: Hur går dina funderingar kring framtiden i Häcken?
- Det är klart att jag förstår om fansen är frustrerade, det är jag också och det finns inga ursäkter till att det har blivit så många år i de lägre divisionerna. Jag tar på mig hela ansvaret för alla misslyckade ungdomssatsningar genom åren som har gjort att det har blivit så här, och därför vill jag ge fansen lite glädje genom att ta klubben upp i Allsvenskan igen. Jag har höga förhoppningar för framtiden och jag hoppas att de senaste säsongerna har gett supportrarna lite framtidstro också.

Vilka är dina målsättningar Säsong 41?
- Eftersom många spelare är unga och utvecklas för varje år som går så är målet bara att vi ska komma högre i tabellen än förra säsongen.

Vilket lag blir svårast att möta?
- GIF Sundsvall var jobbiga att möta förra säsongen i alla fall och de ser rätt starka ut i år också. Gefle och Aspudden kommer ju från Superettan så mot dem kan det säkert också bli svåra möten, men man vet ju aldrig när man inte har mött lagen på ett tag.

Hur slutar Division 1, om du själv får tippa?
1. GIF Sundsvall
2. IFK Aspudden
-----------------------
3. Höganäs BK
4. Gefle IF
5. BK Häcken
6. Stigtomta IF
-----------------------
7. Falkenbergs FF
8. Östersunds FK

16 jan 2018